ΠΕΡΙ ΠΟΛΛΩΝ ΚΑΙ ΤΙΝΩΝ ΑΛΛΩΝ - AFTER ALOSIN ALLOFRON ΕΝΝΙΟΤΕ ΚΑΙ ΑΦΡΩΝ

        Αγίου Παϊσίου Αγιορείτου Βιβλία και «Λόγοι»

24/5/11

Ο ΕΡΧΟΜΕΝΟΣ ΜΕΣΣΙΑΣ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ ΙΣΛΑΜ ΚΑΙ ΤΟΝ ΙΟΥΔΑΪΣΜΟ


Ο ΜΕΣΣΙΑΣ ΣΤΟ ΙΣΛΑΜ


ΓΩΓ - ΜΑΓΩΓ


Ο ΜΕΣΣΙΑΣ ΣΤΟΝ ΙΟΥΔΑΪΣΜΟ


Η ΑΝΟΙΚΟΔΟΜΗΣΗ ΤΟΥ ΤΡΙΤΟΥ ΝΑΟΥ ΤΗΣ ΙΕΡΟΥΣΑΛΗΜ


 

Ο ΜΕΣΣΙΑΣ ΣΤΟ ΙΣΛΑΜ:

Σύμφωνα με το Ισλάμ όταν θα ξαναέρθει ο Ιησούς θα συνεργαστεί με τον ιμάμη Μαχντί. Ο προφήτης Ιησούς είναι ο Αγγελιοφόρος του Αλλάχ, είναι ο Δούλος του Αλλάχ, είναι ο Υπηρέτης του Αλλάχ και ότι θα ξανάρθει σαν ανθρώπινο ον, σαν οπαδός του Κορανίου και της Σούνα (Παραδόσεις). Δεν θα είναι ένα υπερφυσικό πρόσωπο, θα προσευχηθεί πίσω από έναν Μουσουλμάνο ιμάμη (τον Μαχντί), θα φτάσει στην Ιερουσαλήμ και θα βοηθήσει το Ισλάμ ... Θα σκοτώσει τον Αντί-Χριστο, θα καταργήσει τους φόρους .... και θα καταστρέψει τον Σταυρό ... θα σκοτώσει τα γουρούνια και θα αντιμετωπίσει τους Γωγ και Μαγώγ και θα εγκαθιδρύσει την Σαρία στη γη, την Σαρία, το Νόμο του Ισλάμ στη γη και θα κυβερνήσει από την Ιερουσαλήμ για 40 χρόνια. Τότε θα υπάρχει μεγάλη ειρήνη, θα παίζουν τα φίδια με τα παιδιά ... οι τίγρεις με τις αγελάδες ... τα πρόβατα με τους λύκους ... μεγάλη ειρήνη στη γη, τα καλύτερα χρόνια.

Για τον Μαχντί ο Μωάμεθ έχει πει: «θα είναι από την οικογένεια μου, το όνομα του θα είναι σαν το δικό μου και του πατέρα του σαν του πατέρα μου» (Σουνίτες). Ο ερχομός του Μαχντί θα συμπέσει με την εμφάνιση του Αντιχρίστου. Ένα αστέρι με μια φωτεινή ουρά θα ανατείλει από την Ανατολή πριν από την έλευση του Μαχντί. Ο Μαχντί θα φέρει στον κόσμο δικαιοσύνη σε μια εποχή θα κυριαρχεί η καταπίεση. Το πρόσωπό του Μαχντί θα λάμψει πάνω στην επιφάνεια της Σελήνης. Ο Μαχντί θα είναι προστάτης της γνώσης και θα γνωρίζει όλα τα πράγματα. Στην εποχή του Μαχντί, ένας Μουσουλμάνος στην Ανατολή θα είναι σε θέση να δει έναν Μουσουλμάνο αδελφό του στη Δύση, και από τη Δύση στην Ανατολή. Ο Μαχντί θα απευθύνεται σε όλους τους ανθρώπους όπου κι αν βρίσκονται χωρίς να χρειάζεται ταχυδρόμο και θα ακούει ότι του λένε. Όταν θα εμφανιστεί ο Μαχντί ο Θεός θα του χορηγήσει βροχή και η γη θα φέρει πολλούς καρπούς. Ο Μαχντί θα φέρει πολλά χρήματα. Θα κυβερνήσει για επτά ή οκτώ χρόνια. Η μοναδική πίστη τότε θα είναι η θρησκεία του Αλλάχ.

Tα 10 σημεία που θα συμβούν πριν τη Μέλλουσα Κρίση:

1. Ο καπνός.

2. Ο Αντίχριστος.

3. Το Θηρίο.

4. Ο ήλιος θα ανατέλλει από τη Δύση.

5. Η έλευση του Ιησού υιού της Μαρίας.

6. Η εμφάνιση των Γωγ και Μαγώγ.

7. Τρεις κατολισθήσεις, μία στη Ανατολή,

8. μία στη Δύση,

9. μία στην Αραβία.

10. Η φωτιά που θα καίει από την κατεύθυνση της Υεμένης η οποία θα οδηγήσει τους ανθρώπους στον τόπο της τελικής τους συγκέντρωσης.

Ο Αλλάχ θα σώσει τους πιστούς χάρη στη γενναιοδωρία Του μέσω του Προφήτη Του, του Ιησού ο οποίος θα σκοτώσει τον Αντίχριστο.

Ο Μωάμεθ είπε για το μέρος όπου θα έρθει ο Ιησούς: «Ο Ιησούς, ο γιος της Μαρίας, θα ξαναέρθει στον Άσπρο Μιναρέ στα ανατολικά της Δαμασκού». «Και ο Ιησούς θα είναι το Σημείο (ότι έφτασε η ώρα της Κρίσεως), μην αμφιβάλλετε αλλά ακολουθείτε Με, αυτή είναι η Ευθεία Οδός» (Κοράνιο 43,61). Στη Δαμασκό, το 705 μ.Χ., ο χριστιανικός ναός του αγίου Ιωάννη του Προδρόμου, μετατράπηκε στο τζαμί Omayad. Εκεί υπάρχει λειψανοθήκη με τη Τιμία Κεφαλή του αγίου Ιωάννη του Προδρόμου. Ο Λευκός Μιναρές είναι αυτός που βρίσκεται στην ανατολική μεριά του τζαμιού Omayad στη Δαμασκό. Στο τζαμί αυτό υπάρχουν ακόμη Βαπτιστήρια όπου βαπτίζονταν οι κατηχούμενοι Χριστιανοί, και ο τάφος του εγγονού του Μωάμεθ, Χουσεΐν.

 

 

Τα Χριστούγεννα του 2008 ο πρόεδρος του Ιράν Mahmoud Ahmadinejad απηύθυνε μήνυμα στο λαό της Μ. Βρετανίας:

«Εις το όνομα του Θεού, του Φιλεύσπλαγχνου, του Ελεήμονα. Επ' ευκαιρία της επετείου της γεννήσεως του Ιησού, του Υιού της Μαρίας, του Λόγου του Θεού, του Αγγελιοφόρου του Ελέους. Θα ήθελα να συγχαρώ όσους ακολουθούν τις σχετικές με τον Αβραάμ θρησκείες, ιδιαίτερα όσους ακολουθούν τον Ιησού Χριστό, και το λαό της Μεγάλης Βρετανίας. Ο Παντοδύναμος δημιούργησε το σύμπαν για τα ανθρώπινα όντα και τα ανθρώπινα όντα για τον Εαυτό Του. Δημιούργησε κάθε ανθρώπινη ύπαρξη με τη δυνατότητα να φθάσει στα ύψη της τελειότητας. Ζήτησε από τον άνθρωπο να καταβάλει κάθε προσπάθεια για να ζήσει μια καλή ζωή σε αυτόν τον κόσμο και να εργαστεί για να κερδίσει την αιώνια ζωή του. Σε αυτό το δύσκολο και προκλητικό ταξίδι του ανθρώπου από τη χωμάτινη στο θεϊκή κατάσταση ο Παντοδύναμος δεν αφήνει την ανθρωπότητα στη τύχη της διαλέγει από τα δημιουργήματά Του τους πιο εκλεκτούς για Προφήτες Του ώστε να οδηγήσουν την ανθρωπότητα. Όλοι οι Προφήτες κήρυξαν τη λατρεία προς τον Θεό, την αγάπη και την αδελφοσύνη, την εγκαθίδρυση της δικαιοσύνης και της αγάπης στην ανθρώπινη κοινωνία. Ο Ιησούς, ο υιός της Μαρίας, είναι ο σημαιοφόρος της δικαιοσύνης, της αγάπης προς τους συνανθρώπους μας, του αγώνα κατά της τυραννίας, των διακρίσεων και της αδικίας. Όλα τα προβλήματα που έχουν ταλαιπωρήσει την ανθρωπότητα δια μέσου των αιώνων προέκυψαν γιατί η ανθρωπότητα ακολούθησε ένα κακό μονοπάτι και παραθεώρησε το μήνυμα των Προφητών. Σήμερα, καθώς η ανθρώπινη κοινωνία αντιμετωπίζει μύρια προβλήματα και μια σειρά πολύπλοκων κρίσεων, μπορούμε να εντοπίσουμε ως βασικό αίτιο την απόρριψη εκ μέρους της ανθρωπότητας του μηνύματος των Προφητών, και ιδιαίτερα την αδιαφορία ορισμένων κυβερνήσεων και δυνάμεων προς τις διδασκαλίες των Προφητών του Θεού και ειδικότερα προς τις διδαχές του Ιησού Χριστού. Η κρίση στην κοινωνία, την οικογένεια, την ηθική, την πολιτική, την ασφάλεια και την οικονομία που έχει κάνει δύσκολη τη ζωή για την ανθρωπότητα και συνεχίζει να ασκεί μεγάλη πίεση σε όλα τα έθνη οφείλεται στο ότι έχουν παραθεωρηθεί οι Προφήτες, έχει παραθεωρηθεί ο Παντοδύναμος και ορισμένοι ηγέτες αποξενώθηκαν από τον Θεό. Πιστεύουμε ότι ο Ιησούς Χριστός θα ξαναέρθει, μαζί με ένα από τα παιδιά του σεβαστού Αγγελιοφόρου του Ισλάμ (του Μαχντί) και θα οδηγήσει τον κόσμο στην αγάπη, την αδελφοσύνη και τη δικαιοσύνη. Η ευθύνη όλων όσων ακολουθούν τον Χριστό και τις σχετικές με τον Αβραάμ θρησκείες είναι να προετοιμάσουν τον δρόμο για την εκπλήρωση αυτής της θείας υπόσχεσης και την έλευση αυτής της χαρμόσυνης, λαμπρής και θαυμάσιας εποχής. Ελπίζω ότι η συλλογική θέληση των εθνών θα ενωθεί στο όχι μακρινό μέλλον και με την χάρη του Παντοδύναμου Κυρίου αυτή η λαμπρή εποχή θα έρθει και θα κυβερνήσει την γη. Για ακόμα μία φορά, συγχαίρω τον καθένα ξεχωριστά και όλους μαζί επί τη επετείω της γεννήσεως του Ιησού Χριστού. Προσεύχομαι για το Νέο Έτος να είναι έτος ευτυχίας ευημερίας, ειρήνης και αδελφοσύνης για την ανθρωπότητα. Σας εύχομαι κάθε επιτυχία και ευτυχία.

(25-12-2008)»

 

 

Αποσπάσματα από ομιλία του Σεΐχη Salem Al-Aamry από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα ο οποίος έχει σπουδάσει Electronic Engineering και Computer Science:

«Ποιός μας είπε ότι ο Ιησούς θα έρθει πάλι στη γη; Ο Μωάμεθ. Αυτός είναι που είπε ότι ο Ίσα, ο Ιησούς Χριστός, ο γιος της Μαρίας θα ξανάρθει ... και αυτά πιστεύουμε σαν Μουσουλμάνοι: Δεν Τον σκότωσαν, δεν Τον σταύρωσαν, αλλά ο Θεός Τον πήρε Επάνω, μαζί Του, και ο προφήτης Μωάμεθ είπε ότι ο Ιησούς θα ξανάρθει και θα κατεβεί ακουμπώντας τα δυο Του χέρια στα φτερά των αγγέλων και θα Τον κατεβάσουν στο Τζαμί στη Συρία, και θα προσευχηθεί πίσω από τον Μαχντί (τον λυτρωτή του Ισλάμ, δηλαδή, ο οποίος σύμφωνα με τις προφητείες, θα μείνει στη γη 7 ή 9 ή 19 χρόνια πριν την Ημέρα της Κρίσεως, της Αναστάσεως και μαζί με τον Ιησού θα απαλλάξει τον κόσμο από τις παρανομίες, την αδικία και την τυραννία). Θα βρει τους Μουσουλμάνους να ακολουθούν το δρόμο του Αλλάχ και ο Μαχντί θα ζητήσει από τον Ιησού να μπει μπροστά, αλλά ο Ίσα, ο προφήτης Ιησούς Χριστός, ο γιος της Μαρίας, θα Του πει: “όχι, εγώ θα προσευχηθώ πίσω από εσένα”. Αυτό είναι μια ένδειξη ότι δεν θα φέρουν το Νόμο να υποχρεώσουν τον Μεσσία Ιησού. Ο Ιησούς θα κυβερνήσει σύμφωνα με τον Νόμο του Ισλάμ. Έτσι δεν υπάρχει αντίθεση, ο Μωάμεθ είναι ο τελευταίος προφήτης και είναι αυτός που είπε ότι ο Ιησούς θα ξανάρθει και αφού εκπληρώσει όσα έχει να κάνει θα σκοτώσει τον αντίχριστο και θα φέρει το δόρυ που τον σκότωσε και θα το δείξει στους Μουσουλμάνους με το αίμα του Αντιχρίστου πάνω του. Και μετά από αυτό ... ο Γωγ και ο Μαγώγ ... Και ο Νόμος θα διατάξει τον Ιησού τον γιο της Μαρίας να πάρει τους Μουσουλμάνους στα βουνά να βρουν καταφύγιο. Και ο Γωγ και ο Μαγώγ θα απλώσουν διαφθορά στη γη, θα σκοτώσουν τους ανθρώπους και μετά θα πουν: “τους αποτελειώσαμε όλους πάνω στη γη, ας πολεμήσουμε με τους ανθρώπους στους ουρανούς ...” και θα πετάνε τα βέλη τους στον ουρανό και τα βέλη θα επιστρέφουν ματωμένα και θα πούνε: “σκοτώσαμε τους κατοίκους του ουρανού”. Και τότε ο Αλλάχ θα στείλει σκουλήκια, σκουλήκια ... Εκείνα τα σκουλήκια θα τους τρώνε στο σβέρκο και όλοι θα πεθάνουν. Και εντελώς ξαφνικά ο Ιησούς και οι Μουσουλμάνοι μαζί Του, θα αφουγκραστούν μια απέραντη ησυχία, κανένας θόρυβος. Και ξαφνικά ο Ιησούς θα ζητήσει έναν από τους Μουσουλμάνους: “ποιός θα πάει να μας φέρει τα νέα και να μας πει τι τους συνέβη;” Κι ένας από αυτούς θα κατέβει και θα τους βρει όλους πεθαμένους ... και τότε ... τί θα συμβεί; Ο Αλλάχ θα στείλει πουλιά, σμήνη από πουλιά και θα μεταφέρουν τα σώματα κάπου που μόνο ο Αλλάχ θα ξέρει. Και μετά ο ουρανός θα αρχίσει να βρέχει και η γη θα βλαστήσει και τότε θα είναι, και τότε θα είναι, η καλύτερη εποχή για να ζει κανείς. Τα παιδιά θα παίζουν με τα φίδια και αυτά δεν θα τους κάνουν κακό. Και μετά από αυτό ο Αλλάχ θα στέλνει τον Ιησού στη Μέκκα για να πληροφορηθεί ... και μετά από αυτό ο Αλλάχ θα Τον πάρει μαζί Του με συνοδεία τους αγγελιοφόρους, τους φτωχούς, τους μάρτυρες, τους δίκαιους ... αμήν, αμήν, αμήν ...»

ΓΩΓ - ΜΑΓΩΓ:

Σύμφωνα με τον Προφήτη Ιεζεκιήλ κατά το τέλος του κόσμου οι εχθροί του Ισραήλ θα ενωθούν εναντίον του, θα εκστρατεύσουν εναντίον της Ιερουσαλήμ -που δεν θα την προστατεύουν οχυρώσεις- ο Γωγ και η χώρα Μαγώγ, αλλά θα νικηθούν από τον Θεό θαυματουργικά. «Λέγει Κύριος ... θα τιμωρήσω τον Γωγ με θανατηφόρα νόσο, με δυνατή βροχή, με χαλάζι σαν πέτρες, με πυρκαγιά και θα βρέξω θειάφι πάνω του και σε όλα τα έθνη που θα είναι μαζί του. Φωτιά θα στείλω εναντίον του Γωγ και θα τον καταστρέψω. Από πλήθος ορνέων και όλα τα θηρία της υπαίθρου θα καταφαγωθείτε» (Ιεζεκιήλ 38,22-39,5). Εκτός από αυτή υπάρχουν άλλες δύο ερμηνείες για το ποιούς εννοούσε ο Προφήτης Ιεζεκιήλ με τους όρους Γωγ και Μαγώγ ....

 

Ο Γωγ και ο Μαγώγ αναφέρονται και στο βιβλίο της Αποκάλυψης του Ιωάννη: «20.7 Και όταν τελεσθή τα χίλια έτη, λυθήσεται ο σατανάς εκ της φυλακής αυτού, 20.8 και εξελεύσεται πλανήσαι τα έθνη τα εν ταις τέσσαρσι γωνίαις της γής, τον Γωγ και τον Μαγώγ, συναγαγείν αυτούς εις τον πόλεμον, ών ο αριθμός αυτών ως η άμμος της θαλάσσης. 20.9 και ανέβησαν επί το πλάτος της γης, και εκύκλευσαν την παρεμβολήν των αγίων και την πόλιν την ηγαπημένην· και κατέβη πυρ εκ του ουρανού από του Θεού και κατέφαγεν αυτούς· 20.10 και ο διάβολος ο πλανών αυτούς εβλήθη εις την λίμνην του πυρός και του θείου, όπου και το θηρίον και ο ψευδοπροφήτης, και βασανισθήσονται ημέρας και νυκτός εις τους αιώνας των αιώνων» (Απ. 20:7-10).

Ο ΜΕΣΣΙΑΣ ΣΤΟΝ ΙΟΥΔΑΪΣΜΟ:

Ο ραββίνος Yisrael Abuhatzeira γνωστός ως Baba Sali που σημαίνει «Προσευχόμενος Πατέρας» (1890–1984) φημιζόταν για την ικανότητά του να επιτελεί θαύματα με την προσευχή του. Χιλιάδες άνθρωποι επισκέπτονται τον τάφο του Baba Sali ελπίζοντας να πάρουν την ευλογία του. Την ημερομηνία του θανάτου του γίνεται πανηγύρι που ονομάζεται Hilula. Η κεντρική τελετή είναι η Yahrzeit candle η οποία είναι ένα έθιμο σύμφωνα με το οποίο οι Εβραίοι ανάβουν φωτιά που καίει 24 ώρες προς τιμήν του αγαπημένου τους προσώπου που έχει πεθάνει. Το πανηγύρι είναι μια ευκαιρία να αναδειχθεί η εβραϊκή λαϊκή παράδοση. Το πανηγύρι έχει και την οικονομική του διάσταση, απέναντι από τον τάφο του Baba Sali μπορείς να βρεις τα πάντα ... παραδοσιακά εβραϊκά καπέλα, ρούχα κι ακόμη μπουκάλια με κρασί με τη φυσιογνωμία του Baba Sali πάνω τους.

Ο ραββίνος Mekubal Mordechai Eliyahu Shlita πήρε από τον Baba Sali δύο ρολόγια: «προσέχω να μην τα πειράξω» λέει ο ραββίνος, «δεν τα ανοίγω αλλά τα φυλάω σε ασφαλές μέρος. Όταν θα δείξουν 12:00 θα έχει έρθει ο Μεσσίας. Το χρυσό ρολόι είναι κάτω από το αργυρό. Το αργυρό είναι το ΕΛΕΟΣ και το χρυσό η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ. Πρέπει το έλεος να κυβερνάει την δικαιοσύνη και ο Γιαχβέ θα επιταχύνει την έλευση της Λύτρωσης. Τα ρολόγια άλλοτε δουλεύουν κι άλλοτε σταματούν. Με το πέρασμα των ετών οι δείκτες των ρολογιών έχουν μετακινηθεί και δείχνουν 11:59, ένα λεπτό πριν την έλευση του Μεσσία.

Οι Εβραίοι περιμένουν να έρθει ο Μεσσίας, να ξαναχτίσει το Ναό του Σολομώντα στην Ιερουσαλήμ, να τους λυτρώσει από την εξορία δηλαδή να επαναπατριστούν όλοι οι Εβραίοι στο Ισραήλ και τελικά 40 χρόνια μετά τον επαναπατρισμό τους στη Γη του Ισραήλ να γίνει η ανάσταση των νεκρών. Πρώτα θα αναστηθούν όσοι Εβραίοι είναι θαμμένοι στο Ισραήλ, μετά όσοι έχουν πεθάνει στη Διασπορά (στο εξωτερικό), μετά αυτοί που ακολούθησαν τον Μωυσή στην Έξοδο από την Αίγυπτο και πέθαναν στην έρημο και τελευταίοι οι Πατριάρχες (Αβραάμ, Ισαάκ και Ιακώβ) ώστε να νοιώσουν υπερηφάνεια με το που θα ξυπνήσουν και θα βρουν τα τέκνα τους ζωντανά, υγιή και ευτυχισμένα.

 

 

Αποσπάσματα από βίντεο αφιέρωμα στον ραββίνο Menachem Mendel Schneerson γνωστό ως Lubavitcher Rebbe (ο Αγαπημένος Ραββίνος) που γεννήθηκε το 1902 και πέθανε το 1994. Όσο ζούσε προέτρεπε όσους τον πίστευαν να τον επευφημούν ως Μεσσία!!!

«ΜΕΣΣΙΑΣ! Ήρθε ο καιρός! Όποιος γνωρίζει έστω και λίγο τις δραστηριότητες του Lubavitcher Rebbe (Λούμπαβιτς Ράμπι) είναι βαθιά εντυπωσιασμένος από αυτό το μοναδικό φαινόμενο. Μπορούμε να πούμε με βεβαιότητα ότι δεν υπάρχει πεδίο ή αντικείμενο με το οποίο να μην έχει ασχοληθεί ο Ράμπι όσον αφορά τον Ιουδαϊσμό ή ολόκληρη την Ανθρωπότητα, είτε μέσω απεσταλμένων του, είτε μέσω της μεγάλης επιρροής που ασκεί σ' όποιον έρχεται σε επαφή μαζί του. Προσθέστε στα προηγούμενα την ευρύτατη γνώση της Τορά (της Πεντατεύχου) και είναι προφανές ότι βρισκόμαστε μπροστά σε έναν κορυφαίο θεόσταλτο ηγέτη. Ως θεόσταλτος ηγέτης ο Ράμπι είναι ευλογημένος με μια επιπλέον ικανότητα - τη δύναμη της προφητείας. Αυτή φάνηκε, εκτός των άλλων, όταν οι προβλέψεις του εκπληρώθηκαν με απόλυτη ακρίβεια. Ο Ράμπι προέβλεψε τις μεγάλες στρατιωτικές νίκες του Ισραήλ -τον Πόλεμο των Έξι Ημερών, τον πόλεμο του Γιομ Κιπούρ (συν τα θαύματα του), τον πόλεμο του Κόλπου- και μάλιστα παρά τις αρνητικές προβλέψεις των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης και των στρατιωτικών. Τόσο για την παγκόσμια σκηνή όσο και για προσωπικά ζητήματα ο Ράμπι δίνει χιλιάδες ευλογίες σε άνδρες, γυναίκες και παιδιά, σχετικά με θέματα ζωής και θανάτου, και οι ευλογίες του αποδίδουν καρπούς με ένα θαυμαστό και θαυμάσιο τρόπο. Μπορούμε να πούμε με σιγουριά ότι δεν υπάρχει ούτε ένα Εβραίος στον κόσμο που δεν έχει επηρεαστεί με κάποιο τρόπο, άμεσα ή έμμεσα, από το Λούμπαβιτς Ράμπι. Πώς θα χαρακτηρίζαμε την προσωπικότητα του Ράμπι; Στη Χαλάκχα (η Πεντάτευχος και μεταγενέστερα ερμηνευτικά κείμενα), υπάρχει σαφής ορισμός μιας τέτοιας προσωπικότητας. Ένας ηγέτης, ο οποίος έχει σημαντικά επιτεύγματα στη διδασκαλία της Τορά (της Πεντατεύχου), ο οποίος δραστηριοποιείται για την ενδυνάμωση ολόκληρου του Εβραϊκού Λαού, για τη τήρηση των εντολών, που επηρεάζει τους μη Εβραίους σε όλο τον κόσμο και δεν διστάζει να αγωνίζεται γι' αυτές τις αρχές - αυτός είναι ο Βασιλιάς, ο Μεσσίας. Ο άνθρωπος που θα λυτρώσει τον Εβραϊκό Λαό από την εξορία και ο οποίος θα Τον οδηγήσει στην Εποχή της Geula (της Λύτρωσης). Πάνω από 50 χρόνια δραστηριότητας δεν αφήνουν κανένα περιθώριο αμφιβολίας. Ο Λούμπαβιτς Ράμπι είναι ο άνθρωπος που έχει επιλεγεί από Επάνω, να λυτρώσει τον Εβραϊκό Λαό. Αυτός είναι ο Μεσσιανικός Βασιλιάς. Ακόμα και σήμερα –παρά το ότι τα πράγματα είναι κρυμμένα και δυσδιάκριτα– οι άνθρωποι συνεχίζουν να γράφουν στον Ράμπι και να ζητούν την ευλογία του και τις συμβουλές του για όλα τα θέματα. Γράφουν ένα γράμμα, το τοποθετούν μέσα σ’ έναν από τους τόμους των βιβλίων του Ράμπι που ονομάζονται Igrot Kodesh (Άγιες Επιστολές) και παίρνουν μια θαυμάσια και ακριβή απάντηση. Ο Ράμπι εξηγεί ότι εμείς, ο Εβραϊκός λαός, πρέπει να αποδεχτούμε τη Βασιλεία του Μεσσία επειδή “δεν υπάρχει Βασιλιάς χωρίς Λαό” και το κάνουμε αυτό με μια φράση που ο ίδιος Ράμπι επανειλημμένα και συχνά ενθαρρύνει: «Να ζήσει ο Κύριός μας, ο Δάσκαλός μας, ο Ράμπι μας, ο Μεσσιανικός Βασιλιάς, στους αιώνες των αιώνων»!

 

 

Το κείμενο των υπότιτλων από το βίντεο το αφιερωμένο στον ραββίνο Yitzchak Kaduri που γεννήθηκε στη Βαγδάτη το 1900 περίπου και πέθανε στην Ιερουσαλήμ το 2006. Λίγους μήνες πριν πεθάνει ισχυρίστηκε ότι είδε τον ερχόμενο Μεσσία και όρισε ότι θα εμφανιστεί μετά το θάνατο του πρώην πρωθυπουργού του Ισραήλ Ariel Sharon ο οποίος γεννήθηκε το 1928 και από τον Ιανουάριο του 2006 μετά από εγκεφαλικό επεισόδιο είναι κλινικά νεκρός και διατηρείται στη ζωή με τεχνητά μέσα.

«Στις 30 Απριλίου του 2007 μόλις τρία χρόνια πριν (το 2010), στο Ισραήλ έγινε πρωτοσέλιδο μια καταπληκτική ιστορία, ένας ραββίνος αποκάλυψε το όνομα του Μεσσία! Ο ραββίνος Yitzchak Kaduri ήταν πασίγνωστος επειδή είχε αποστηθίσει τη Βίβλο, το Ταλμούδ και άλλα εβραϊκά κειμένα. Ήταν Δάσκαλος και αξιοσέβαστος Καθοδηγητής στο Σεμινάριο του Nahalat Yitzhak Yeshiva. Ήξερε εβραίους σοφούς και διασημότητες του περασμένου αιώνα και ραββίνους που ζούσαν στην Αγίους Τόπους και διατηρούσαν τη πίστη ζωντανή πριν ακόμη καλά-καλά δημιουργηθεί το κράτος του Ισραήλ. Ο Kaduri έχαιρε υψηλής εκτίμησης, όχι μόνο λόγω της ηλικίας του, επειδή ήταν 108 χρονών, αλλά και επειδή ήταν χαρισματούχος σοφός. Η ηγετική ομάδα των ραββίνων τον είχε περί πολλού, τον θεωρούσαν Tsadik δηλαδή δίκαιο άνθρωπο έως και άγιο. Χιλιάδες τον επισκέπτονταν για να του ζητήσουν συμβουλή ή θεραπεία. Οι οπαδοί του λένε ότι έκανε πολλά θαύματα και οι μαθητές του ότι προέβλεψε πολλές καταστροφές. Λίγους μήνες πριν πεθάνει, σε ηλικία 108 χρονών, ο Kaduri, εξέπληξε τους μαθητές του όταν τους είπε ότι συνάντησε προσωπικά τον Μεσσία. Ισχυρίστηκε ότι του εμφανίστηκε ο Μεσσίας και έγραψε το όνομα του Μεσσία σε ένα κωδικοποιημένο σημείωμα. Η επίσημη ιστοσελίδα του ανέφερε για το σχετικό με τον Μεσσία σημείωμα. Ο ογδοντάχρονος γιος του ραββίνου, ο David Kaduri, επιβεβαίωσε ότι τον τελευταίο χρόνο της ζωής του ο πατέρας του, του φανέρωσε ότι είδε σε όραμα τον Μεσσία και τον ερχομό Του: «Ο πατέρας μου συνάντησε τον Μεσσία σε ένα όραμα» είπε, «και μας δήλωσε ότι ο Μεσσίας πρόκειται να έρθει σύντομα». Ο Kaduri, λίγο πριν πεθάνει, έδωσε ένα μήνυμα στη Συναγωγή του Yom Kippur, την ημέρα του Εξιλασμού, και μας καθοδήγησε πως να αναγνωρίσουμε τον Μεσσία. Δήλωσε ότι, ο Μεσσίας θα εμφανιστεί στο Ισραήλ μετά το θάνατο του Ariel Sharon. Όταν ο Kaduri πέθανε στις 26 Ιανουαρίου του 2006, περισσότεροι από 200.000 άνθρωποι πήγαν στην κηδεία του και συνόδευσαν τη σωρό του στους δρόμους της Ιερουσαλήμ εις ένδειξη σεβασμού, επειδή πήγαινε στην τελευταία του κατοικία. Λίγο πριν πεθάνει, αυτός ο δάσκαλος του Ισραήλ, έγραψε το όνομα του Μεσσία σε ένα μικρό σημείωμα και ζήτησε να παραμείνει σφραγισμένο για ένα χρόνο. Το 2007, ένα χρόνο μετά τη κοίμησή του, ανοίχτηκε το σημείωμα και έγραφε τα εξής: «Λαμβάνοντας υπ’ όψιν την συντετμημένη μορφή του ονόματος του Μεσσία, Αυτός θα ανυψώσει του ανθρώπους και θα αποδείξει ότι ο λόγος Του και ο νόμος Του ισχύουν». Η εβραϊκή πρόταση με το κρυμμένο όνομα του Μεσσία έγραφε: «Yarim Ha'Am Veyokhiakh Shedvaro Vetorato Omdim». Το ακρωνύμιο αυτής της πρότασης, δηλαδή τα αρχικά των λέξεών της, μας δίνουν το όνομα ΙΗΣΟΥΣ στα εβραϊκά: Yehoshua ή Yeshua. Η εβραϊκή λέξη για τη ΣΩΤΗΡΙΑ (Ιησούς=Σωτήρας). Όταν το όνομα του Yehoshua (Ιησού) εμφανίστηκε στο μήνυμα του Kaduri, οι υπερ-ορθόδοξοι εβραίοι του Σεμιναρίου του στα Ιεροσόλυμα διεφώνησαν και δήλωσαν ότι ο Καθοδηγητής τους δεν μπορεί να είχε αφήσει τον ακριβή τρόπο αποκωδικοποιήσης του ονόματος του Μεσσία. Η αποκάλυψη αυτή δεν δημοσιοποιήθηκε από τα ΜΜΕ του Ισραήλ. Μόνο οι εβραϊκές ιστοσελίδες "News First Class" και "Kaduri.net" ανέφεραν για το σχετικό με το Μεσσία σημείωμα, επιμένοντας ότι είναι αυθεντικό. Η εκπομπή «Israel Today» συνομίλησε με δύο από τους μαθητές του Kaduri οι οποίοι παραδέχτηκαν ότι το σημείωμα ήταν αυθεντικό, αλλά και ότι τους προκάλεσε μεγάλη σύγχυση. Ένας από αυτούς είπε: «δεν έχουμε ιδέα πώς ο Ραββίνος έφθασε σε αυτό το όνομα του Μεσσία». Εγώ ξέρω αυτό: η αποκάλυψη της ταυτότητας του Μεσσία, ως Ιησού, που δόθηκε στον Kaduri, υποθετικά είναι η απόλυτη αλήθεια. Και σαν τέτοια εγώ πιστεύω, θα έπρεπε να είχε αποκαλυφθεί από τον ίδιο τον Ιησού που εμφανίστηκε μπροστά στον Kaduri ακριβώς όπως ο Ιησούς εμφανίστηκε στον εβραίο φαρισαίο Παύλο στο δρόμο προς την Δαμασκό πριν 2000 χρόνια. Είναι εκπληκτικό ότι ο κορυφαίος εβραίος Δάσκαλος μέχρι το 2006 διακήρυξε με ένα μήνυμα, λίγο πριν πεθάνει, ότι ο Ιησούς Χριστός είναι ο Μεσσίας και ότι σύντομα θα ξανάρθει! Είναι ασύλληπτο και δεν το χωράει ο νους του ανθρώπου. Επίσης είναι εντυπωσιακό ότι προέβλεψε ειδικότερα πως ο Ιησούς θα ξανάρθει μετά το θάνατο του Ariel Sharon. Και τώρα που γυρίζουμε αυτό το φιλμ (το 2010) ο Sharon είναι ακόμα ζωντανός, βρίσκεται σε κώμα. Θα μπορούσε ο Yitzchak Kaduri, αυτός ο σύγχρονος απόστολος Παύλος να έχει δεχτεί από τον Ιησού Χριστό το μήνυμα, ότι ο ερχομός Του πραγματικά είναι πάρα πολύ κοντά;».

 

 

Αποσπάσματα ομιλίας του ραββίνου Benayahu Shemueli που γεννήθηκε το 1940 και είναι διευθυντής της Σχολής των Ραββίνων Yeshive στην Ιερουσαλήμ:

«Ο ραββίνος Zera ήρθε στον ραββίνο Elazar Ben Arach … αυτός επανέλαβε: “αλλοίμονο σε αυτούς που θα ζουν όταν ο Βασιλιάς του σύμπαντος θα αφυπνιστεί”. Ο ραββίνος Elazar έκλαψε: “είναι ώρα για να κλάψουμε αλλά δεν πρέπει να ανησυχούμε αν ακολουθούμε την οδό του Θεού. Αν ακολουθούμε την οδό Θεού Αυτός θα τα απομακρύνει όλα ‘αυτά’ (τα τζαμιά πάνω στο Όρος του Ναού, το Τέμενος του Βράχου και το Τέμενος Αλ-Ακσά) από το μέρος που ήταν ο Ναός του Σολομώντα και θα τα τινάξει όπως τινάζει κανείς μια κουβέρτα ... Ο Θεός θα τα πάρει όλα αυτά στη Σαουδική Αραβία, τη Περσία κλπ. θα σηκώσει όλο το έδαφος και όλους αυτούς θα τους τινάξει εκεί πέρα, η γη θα τους καταπιεί ...”. Μη νομίζετε ότι έχω παραισθήσεις. Σας πληροφορώ: ο Θεός θα τους πετάξει από τον κόσμο όπως τινάζουμε ένα ρούχο. Όμως, εμείς πρέπει να πορευόμαστε στην οδό του Θεού και τότε δεν θα έχουμε νεκρούς από τη μεριά μας, έτσι δεν θα συμβούν καταστροφές στον λαό του Ισραήλ. Ο Chofetz Chaim φανερώθηκε σε όνειρο στην Bene Berak σε έναν μαθητή του που σήμερα είναι ηλικίας 90 ετών και του είπε: «πήγαινε και πες στον λαό του Ισραήλ ότι ο Chofetz Chaim σας ανακοινώνει ...» του είπε (στο όνειρο): «πες εξ ονόματός μου ότι ο Μεσσίας είναι έτοιμος να έρθει από στιγμή σε στιγμή, χρειάζεται Μετάνοια». Όταν το ονειρεύτηκε αυτό ήταν μια από τις ιδιαίτερες στιγμές για αληθινά όνειρα και αυτός είναι ένας δίκαιος άνθρωπος (Tsadik). Αυτός αποφάσισε να μη μιλήσει για το όνειρο για να μη πουν ότι όλα αυτά είναι ανοησίες. Έμεινε σιωπηλός. Αργότερα πάλι του εμφανίστηκε ο Chofetz Chaim και του είπε: «αγαπητό μου παιδί σου είπα να ανακοινώσεις εξ ονόματός ΜΟΥ ότι ο Μεσσίας είναι πολύ-πολύ κοντά». Πάλι όμως αυτός αποφάσισε να μη μιλήσει. Τρίτη φορά του εμφανίστηκε και του είπε: «διακινδυνεύεις την ψυχή σου! Σου ζήτησα να πας και να το ανακοινώσεις αυτό στο λαό του Ισραήλ! Ο Μεσσίας είναι κοντά-κοντά-κοντά!»

 

 

Αποσπάσματα ομιλίας του ραββίνου Lazer Brody που γεννήθηκε το 1949 στην Ουάσιγκτον και ζει στο Ισραήλ:

«Όσο θα πλησιάζουμε στον ερχομό του Μεσσία όλο και περισσότερο θα βλέπουμε ανθρώπους από όλα τα περιβάλλοντα να επικαλούνται το όνομα του Κυρίου. Τίποτε δεν με ευχαριστεί περισσότερο από το να ακούω ότι ένας ακόμη άνθρωπος άρχισε να επικαλείται το όνομα του Κυρίου. Όταν επικαλούμαστε τον Κύριο, Αυτός, όχι μόνο απαντάει, αλλά, μας πηγαίνει εκεί όπου έχουμε ανάγκη να πάμε. Ζούμε στην εποχή του Μεσσία. Ο Rebbe Nachman λέει ότι το Ξίφος του Μεσσία είναι η προσευχή. Αυτό σημαίνει ότι ο Μεσσίας θα πολεμήσει με πνευματική έννοια τους εχθρούς του Θεού. Γι' αυτό πιστεύω ακράδαντα ότι η προσευχή κάνει θαύματα εκεί όπου η πολιτική και ο συμβατικός ακτιβισμός αποτυγχάνουν. Γιατί; Επειδή η προσευχή είναι πάνω από τα άστρα και τους περιορισμούς της φύσης. Πάνω από τα άστρα τα θαύματα είναι φυσιολογικά. Ας αναρωτηθούμε βαθιά μέσα στη καρδιά μας: αν πιστεύαμε στη δύναμη της προσευχής θα καταφεύγαμε στο να οργανώνουμε λόμπι; Θα ξοδεύαμε χρόνο για να γράφουμε σε μέλη του Κογκρέσου ή της Κνεσέτ (ισραηλινή Βουλή); “Ούτοι εν άρμασι και ούτοι εν ίπποις, ημείς δε εν ονόματι Κυρίου Θεού ημών μεγαλυνθησώμεθα” (Ψαλμ. 19,8), ο Κύριος θέλει από μας να μάθουμε επιδέξια να χειριζόμαστε το Ξίφος του Μεσσία ...»

17-10-2010

(http://lazerbrody.typepad.com/lazer_beams/geula_and_redemption/)

Η ΑΝΟΙΚΟΔΟΜΗΣΗ ΤΟΥ ΤΡΙΤΟΥ ΝΑΟΥ ΤΗΣ ΙΕΡΟΥΣΑΛΗΜ:

Σεΐχης Abdulla Nimar Darwish: «Ο Μαχντί θα αποφασίσει αν θα ξαναχτιστεί ή όχι ο Ναός. Και εάν εκείνος αποφασίσει τελικά ότι θα πρέπει να ξανακτιστεί, τότε εγώ ο ίδιος θα βγω έξω και θα πάω στο Ιερό Όρος και θα βοηθήσω κουβαλώντας πέτρες. Όσο υπάρχει έστω και ένας Μουσουλμάνος ζωντανός, κανένας Ιουδαϊκός Ναός δε θα βρεθεί στο Al-Haram Al-Sharif, στο Όρος του Ναού. Το status quo πρέπει να διατηρηθεί, διότι διαφορετικά θα υπάρξει αιματοχυσία».

Οι θρησκευόμενοι Ιουδαίοι συνδέουν την οικοδόμηση του Τρίτου Ναού με την έλευση του «Μεσσία», (που ακόμα περιμένουν). Το Ινστιτούτο του Ναού έχει ήδη κατασκευάσει με γνήσια υλικά (όπως αναφέρονται στην Παλαιά Διαθήκη) αυθεντικά αντικείμενα για την λειτουργία του Τρίτου Ναού, προκειμένου όλα να είναι έτοιμα όταν θα κατασκευαστεί ο Τρίτος Ναός.

Υπάρχουν όμως και άλλοι που πιστεύουν ότι πιο σημαντικό είναι να παρουσιαστεί ο Ναός σαν ένα μεγάλο βήμα προς μια «πνευματική παγκοσμιοποίηση», παρά σαν μία εθνική επιχείρηση…

Σύμφωνα με την Ιουδαϊκή θρησκεία, ένα στοιχείο που πρέπει να έχει ο Μεσσίας, είναι να φέρει την «παγκόσμια ειρήνη»… Θα είναι, όπως λένε, ένας ηγέτης που όμοιό του δεν γνώρισε το ανθρώπινο γένος…Κάτω από την καθοδήγησή του θα εμπνεύσει ολόκληρο τον κόσμο να αλλάξει πορεία…

Ο Yoav Frankel, επικεφαλής του “God's Holy Mountain Vision” λέει: «Το όραμα για την ειρηνική γειτνίαση των ιερών Ναών των δύο θρησκειών μπορεί να μετατρέψει το Ιερό Όρος από τόπο διαμάχης σε κοινό ιερό τόπο λατρείας, τον οποίο θα μοιράζονται Εβραίοι, Μουσουλμάνοι και Χριστιανοί».

Σκοπός της οργάνωσης Interfaith Encounter Association είναι οι τρεις μονοθεϊστικές θρησκείες να λατρεύουν από κοινού τον Θεό στο Όρος του Ναού: «Όσοι μελετάν τις Γραφές γνωρίζουν ότι αυτό είναι το σχέδιο του Θεού»

Ο Διευθυντής του Ινστιτούτου του Ναού λέει: «Δεν υπάρχει λόγος να γκρεμιστεί το Τέμενος του Βράχου. Μπορούμε να χτίσουμε γύρω από αυτό και να το συμπεριλάβουμε στο τρίτο Ναό». Το Όρος του Ναού μπορεί να μετατραπεί σε «God's Holy Mountain» (Άγιον Όρος του Θεού) σε οίκο προσευχής για όλους τους ανθρώπους (Ησαΐας 56.7: – «ο γαρ οίκός μου οίκος προσευχής κληθήσεται πάσι τοις έθνεσιν»). Αυτό προωθεί και η οργάνωση God's Holy Mountain. Το όραμα του τρίτου Ναού εμπνέεται από την προφητεία του Ζαχαρία 14:9: «και έσται Κύριος εις βασιλέα επί πάσαν την γην».

 

 

Για τους Χριστιανούς η ανοικοδόμηση του Τρίτου Ναού θα γίνει από τον «Άνθρωπο της Αμαρτίας», τον επερχόμενο Παγκόσμιο Κυβερνήτη, τον Αντίχριστο. «Ο Αντίχριστος θα οικοδομήσει το Ναό στα Ιεροσόλυμα και θα τον ανυψώσει ταχύτητα και θα τον αποδώσει στους Ιουδαίους» (Αγίου Ιππολύτου ΒΕΠΕΣ 6,285).

 

 

Στις 5 Ιανουαρίου του 1964 ο Πάπας Παύλος ο ΣΤ’ και ο Πατριάρχης Κωνσταντινουπόλεως Αθηναγόρας συναντήθηκαν στο Όρος των Ελαιών. Σε μια κατ’ ιδίαν συνομιλία μεταξύ τους ο Πατριάρχης είπε στον Πάπα: «Εγώ Άγιε Πατέρα, επιθυμώ να παρακάμψω το θέμα του Πρωτείου, αν είναι να προχωρήσει ο Διάλογος προς την Ενότητα… Δεν με ενδιαφέρουν αυτά που στιγματίζουν την Εκκλησία του Χριστού ... Αν συμφωνείτε Άγιε Πατέρα να παραιτηθείτε και εσείς από την διεκδίκηση του Πρωτείου όπως θα κάνω και εγώ, και με σύμφωνη γνώμη να προτείνουμε τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων ως επικεφαλής της πρώτης Εκκλησίας του Χριστού να έχει το Πρωτείο…». Ο Πάπας ... χαμογέλασε ευγενικά. «Ας αφήσουμε για τις επόμενες γενιές να λύσουν αυτό το πρόβλημα…» απάντησε.

(http://www.k-karakassis.gr/gr/03_stories/story_004.html)

 

 

«Τότε εάν τις υμίν είπη, ιδού ώδε ο Χριστός ή ώδε, μη πιστεύσητε· εγερθήσονται γαρ ψευδόχριστοι και ψευδοπροφήται και δώσουσι σημεία μεγάλα και τέρατα, ώστε πλανήσαι, ει δυνατόν, και τους εκλεκτούς. Ιδού προείρηκα υμίν. Εάν ουν είπωσιν υμίν, ιδού εν τη ερήμω εστί, μη εξέλθητε, ιδού εν τοις ταμείοις, μη πιστεύσητε· ώσπερ γαρ η αστραπή εξέρχεται από ανατολών και φαίνεται έως δυσμών, ούτως έσται και η παρουσία του Υιού του ανθρώπου» (Ματθ. 24:23-27).

2 σχόλια:

  1. ΕΝΑ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΩΡΑΙΟ ...ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΕΠΙΚΑΙΡΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΠΡΩΤΗΣ ΓΡΑΜΜΗΣ...!!!
    ...<< ΕΠΙ ΓΗΣ ΕΙΡΗΝΗ...ΕΝ ΑΝΘΡΩΠΟΙΣ ΕΥΔΟΚΙΑ >>

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Συμπέρασμα: Όλες οι μονοθεϊστικές, μονοθεϊστικές και ιουδαιογενη θρησκείες είναι πολεμοχαρείς και ζητούν αίμα! Η καθε μία για τον δικό της θεο. Μακριά από μας τέτοιου είδους "θεοί αγάπης"...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

 
ΠΕΡΙ ΠΟΛΛΩΝ