ΠΕΡΙ ΠΟΛΛΩΝ ΚΑΙ ΤΙΝΩΝ ΑΛΛΩΝ - AFTER ALOSIN ALLOFRON ΕΝΝΙΟΤΕ ΚΑΙ ΑΦΡΩΝ

        Αγίου Παϊσίου Αγιορείτου Βιβλία και «Λόγοι»

12/12/11

«I AM JESUS - ΕΙΜΑΙ Ο ΙΗΣΟΥΣ ΧΡΙΣΤΟΣ»


__________________________________________________________________________Ο βραζιλιάνος «Ιησούς», γεννήθηκε σε ένα μικρό χωριό, στο Indaial, στην επαρχία Santa Catarina της Βραζιλίας στις 22 Μαρτίου του 1948 ....
(http://www.inricristo.org.br/index.php/en/).
__________________________________________________________________________


Ο ρώσος «Ιησούς», ο Sergey Anatolyevitch Torop (στα Ρωσικά: Сергей Анатольевич Тороп), γεννήθηκε στις 14 Ιανουαρίου του 1961 στο Krasnodar της Ρωσίας (http://en.wikipedia.org/wiki/Vissarion). Μεταξύ των οπαδών του είναι γνωστός ως Βησσαρίων. Ο Βησσαρίων ζει με τη γυναίκα του και τα 6 παιδιά του στη νότια Σιβηρία, κοντά στα σύνορα με τη Μογγολία περιτριγυρισμένος από 4.000 οπαδούς του που ζουν στα τριάντα χωριά που βρίσκονται γύρω από τη βάση του, μία βίλλα ψηλά σ' ένα βουνό, ενώ υπάρχουν συνολικά περίπου 10.000 οπαδοί του σε όλο τον κόσμο.

Μέχρι το 1989 εργαζόταν ως τροχονόμος στο Minusinsk. Τον Μάιο του 1990, σε ηλικία 29 χρονών, είχε μια μυστική εμπειρία και στις 18 Αυγούστου του 1991 έκανε το πρώτο του κήρυγμα στο Minusinsk και ίδρυσε την «Εκκλησία της Τελευταίας Διαθήκης», ως Βησσαρίων-Ιησούς Χριστός.


Γι' αυτόν και τους οπαδούς του, είναι η νέα εμφάνιση του Ιησού. Κάθε χρόνο ο Βησσαρίων κατεβαίνει απ' το βουνό στο μικρό χωριό για να συναντήσει τους οπαδούς του.

Ο Βησσαρίων ηγείται μιας θρησκευτικής κοινότητας με πολλούς αφοσιωμένους οπαδούς κυρίως απ' τα γύρω χωριά της Σιβηρίας. Οι περισσότεροι κάτοικοι της περιοχής είναι απόγονοι των μελών ενός σχίσματος της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας, που συνέβη πριν από περίπου 300 χρόνια, όταν αντιτάχθηκαν σε κάποιες εκκλησιαστικές μεταρρυθμίσεις.

Η διδασκαλία του Βησσαρίωνα έχει βαθιά συντηρητικό και εθνικιστικό χαρακτήρα με τάσεις «επιστροφής στις ρίζες» και σε παλιούς αυστηρούς θεσμούς και ηθικούς κανόνες. Διδάσκει ότι η ρωσική γη έχει προοριστεί απ' το Θεό για μια υψηλή αποστολή και αποτρέπει τους Ρώσους απ' το να την εγκαταλείψουν στρεφόμενοι στη Δύση, την οποία θεωρεί ότι κρύβεται πίσω από μια ψευτο-ηθική.

Οι πιο αφοσιωμένοι οπαδοί του, έχουν μετακομίσει στην περιοχή, απαρνούμενοι τον σύγχρονο τρόπο ζωής και ζώντας ασκητική ζωή. Ζουν σε παραδοσιακές κατοικίες (καλύβες ή «γιούρτια») και έχουν ονομάσει τον οικισμό τους «Sonsiya Gorod» που σημαίνει «Πόλη του Ήλιου». Στον οικισμό αυτό απαγορεύεται το ποτό και το κάπνισμα, ενώ επιβάλλεται η χορτοφαγία. Οι επαφές των κατοίκων με τον έξω κόσμο είναι περιορισμένες.

Το σύμβολο αυτής της θρησκευτικής ομάδας είναι ένας ξύλινος άγγελος που κρέμεται πάνω σ' ένα σταυρό και κάθε μέρα οι άντρες του οικισμού προσεύχονται μπροστά στο σύμβολό τους.

Το παραπάνω φαινόμενο δεν είναι βέβαια μοναδικό στην πάλαι ποτέ ΕΣΣΔ. Λόγω της απότομης επαναφοράς της θρησκευτικής ελευθερίας, μετά την πτώση του Κομμουνισμού, έχουν παρουσιαστεί πολυάριθμες αιρέσεις και θρησκευτικές ομάδες.

Ο Βησσαρίων αντικρούει όλες τις κατηγορίες της Ορθόδοξης Εκκλησίας και συνεχίζει να υποστηρίζει ότι είναι ο Υιός του Θεού. «Είμαι ο Ιησούς Χριστός, αλλά δεν είμαι Θεός» δηλώνει και ισχυρίζεται ότι απλά έχει εκπληρωθεί η προφητεία που λέει ότι θα ξαναέρθει ο Χριστός στη Γη.

Το επίσημο website του Βησσαρίωνα: http://vissarion.eu/en/ και το κανάλι του στο Youtube: http://www.youtube.com/boggybg.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
ΠΕΡΙ ΠΟΛΛΩΝ